Loading...
SYMBIoT 2020-06-30T13:59:25+02:00

Itt az IoT! Felkészültünk rá?

Hagyományosan az Internet of Things (vagy IoT) eszközök alatt főleg olyan hálózatra csatlakoztatott irodai eszközöket értettek mint a nyomtatók, kamerák, projektorok, különböző képernyők vagy kommunikációs eszközök.

Ezzel szemben ma IoT készüléknek hívunk bármilyen olyan okos készüléket amelyben adatgyűjtésre alkalmas szenzorok és érzékelők találhatóak és mely eszközök a begyűjtött adatokat belső vagy publikus hálózatokon keresztül képesek továbbítani. Ma már nem csak irodákban használunk IoT eszközöket, hanem közintézményekben, az utcán vagy akár az saját otthonainkban is. IoT technológia van beépítve kocsikba, háztartási gépekbe, világítási és fűtési rendszerekbe, személyes eszközökbe és ez még csak a kezdet. Napról napra egyre több hagyományos eszköz jelenik meg “intelligens” funkcionalitással kiegészítve. A Gartner elemzőcég jóslata szerint 2020-ra több mint 20 milliárd ilyen hálózathoz csatlakoztatott IoT eszköz lesz használatban.

Minden egyes IoT eszköz adatokat gyűjt és továbbít az Interneten keresztül – vagy felhő alapú szolgáltatások vagy speciális, dedikált kezelőegység segítségével.

Securing iot devices with Symbiot
0Milliárd
IoT készülék 2020-ra

A gyenge, szoftver-alapú védettséggel ellátott vagy felületesen titkosított IoT eszközök – a ma használatban levő készülékek 70%-a – ki vannak téve a kiberbűnözők támadásainak, veszélyeztetve céges és személyes adatok bizalmasságát. A megfelelő IoT biztonság többé már nem opcionális!

symbiot for IoT hardware encryption

Ismerje meg a SYMB.IoT-t

A világ leghatékonyabb hardver-alapú IoT titkosítása.

Az általunk nyújtott hardveres titkosítási technológia a ma elérhető legkomolyabb biztonsági szintet nyújtja az ön IoT készülékeinek. Bármely Symb.IoT-hoz csatlakoztatott IoT készülék által generál hitelesítési kulcsok teljes biztonságban vannak a hardver-alapú titkosításnak köszönhetően, így hozzáférhetetlenek bármely külső támadás során.

Hardveres IoT titkosítás mely a ma elérhető legmagasabb biztonsági szintet garantálja

Egyedi előnyök, melyeket semmilyen jelenlegi IoT szoftver nem tud nyújtani

Tegye feltörhetetlenné IoT készülékeit!

Növelje IoT Készülékei Biztonságát

A kibertámadások célpontjai a leggyengébb titkosítással rendelkező IoT készülékek

IoT hardware encryption with symbiot

A kulcs: IoT titkosítás. Szó szerint.

A céltalan, csupán idegesítő szándékú kibertámadások ma már a múlt. A mai profit-központú világban az IoT eszközök elleni támadások célja elsősorban a pénzé tehető bizalmas adatok kinyerése a készülékekből, vagy más rendszerekbe való bejutás a készülékeken keresztül. A sikeres támadások által okozott kár dollár milliókban mérhető.

A feltört IoT készülékekért komoly árat fizetünk

Szolgáltatásmegtagadással járó támadások (Denial of Service vagy DoS), közbeékelődéses (man-in-the-middle) támadások, firmware reverse engineering, spoofing támadások, csak néhány veszély ami a jelenleg használatban levő IoT készülékekre leselkedik. A sikeres támadások a szolgáltatásbeli zavarokhoz, adatlopáshoz, vásárlói bizalmatlansághoz, valamint komoly, mérhető pénzbeli veszteséghez vezetnek a vállalatok vagy a felhasználók számára. Iparági tanulmányok alapján minden nagyszabású IoT adatlopás közel 3.8 millió dolláros kárt okoz, míg minden egyes feltört IoT készülék 225 dolláros plusz költséget jelent a gyártók számára.

Képzeljék el, hogy valaki betör az önök házába az akvárium hőmérőjén keresztül! Hihetetlenül hangzik? Pedig ez megtörtént még egy olyan biztonságilag szabályozott környezetben is mint egy kaszinó. Úgy gondolja, az Ön rendszere biztonságosabb?

hardware solution-for-unsecured-IoT-devices

Nem meglepő, hogy az IoT készülékek biztonsága az első számú elrettentő ok amiért a cégek úgy döntenek, hogy nem csatlakoztatják a készülékeiket az internethez.

A IoT készülékgyártókat szem előtt tartva

A SYMB.IoT bármely már létező IoT készülékhez csatlakoztatható, de könnyen integrálható a készüléktervezés szakaszában is. Azzal, hogy integrálja készüléket a Symb.IoT kulcskezelő szerverrel, biztosíthatja készüléke maximális biztonségát nem csak most, de az elkövetkező évtizedekben is.

Ne kockáztasson! Javítsa IoT készülékei biztonságosságát hardveres titkosítással, kulcskezeléssel és készülék életciklus kezeléssel!

Tegye Biztonságossá IoT Készülékét!

Tegye IoT készülékét biztonságosabbá a SYMB.IoT-al!

Kérje ingyenes konzultációnkat, hogy megtudja, hogyan garantálhatja okos-készüléke biztonságát.

Kérje ingyenes demónkat!